A treballar!

Després dels mesos d’estiu, tornem a la feina! De mica en mica la base de dades va creixent i ja compta amb quasi 40 ítems. Sèquies, rescloses, aqüeductes, molins, ponts, pous de gel, polanques i moltes altres estructures van dibuixant el curs del riu Gaià i poc a poc el projecte va creixent per assolir els seus objectius.

A la pàgina de la base de dades: http://terresdelgaia.omeka.net/, podeu consultar-hi els ítems entrats fins al moment i també el mapa amb la ubicació de tots ells (a poc a poc els anem incorporant). I cada setmana hi trobareu un ítem destacat a la pàgina principal.

moli-de-la-torre.jpg

Aquesta setmana volem destacar el Molí de la Torre, un molí d’origen medieval datat del segle XIII. És el segon molí de la sèquia que va des de la resclosa de l’Escorxador de Santa Coloma fins al Molí Nou de Sant Gallard.

El seu nom, molí de la torre, prové del seu aspecte massís i de la seva alçada: 17 metres. Actualment una part de la torre (uns metres) i la porta d’entrada a l’obrador queden per sota del nivell del terra però encara es pot veure per unes petites escales que hi ha al costat del molí. Podeu consultar-ne la fitxa completa a: http://terresdelgaia.omeka.net/items/show/30

I ja ho sabeu, si voleu col·laborar amb el projecte, aportar nous elements i ítems a la base de dades o simplement més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic patrimonigaia@gmail.com

Un riu, un patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s